VUČIĆ O PROTESTU POLJOPRIVREDNIKA: Hoćemo da dajemo novac ljudima koji žive od toga, a ne prevarantima

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2023, 21:31

VUČIĆ O PROTESTU POLJOPRIVREDNIKA: "Hoćemo da dajemo novac ljudima koji žive od toga, a ne prevarantima"

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranju Drugog međunarodnog sajma vina "Vinska vizija Otvornei Balkan".

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se na otvaranju Drugog Međunarodnog sajma vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan" gde je govorio o protestu poljoprivrednika.

- Sa poljoprivrednicima je drugačije. Oni kad nam donesu račun da su platili taj plavi obojeni dizel, mi im to platimo, to je refakcija. A oni sada traže da da dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na pumpu i ne plate, pa kako da srušimo ceo sistem? Kako da to izvedemo? I da ne gonimo, da ne tražimo novac od onih koji su nas lagali da su gajili recimo pšenicu i repu, a tamo je bila šuma. Jer mi sada preko satelitskih snimaka znamo da je tu šuma. Šta, da nagrađujemo lopove? Mi hoćemo da dajemo novac stvarni poljoprivrednicima i seljacima, ljudima koji žive od toga, ljudima koji se bore za to, a ne prevarantima. Tako da, verujem da će se rešenje pronaći, sa većinom ljudi se rešenja uvek pronađu. Stvarno mi je odvratno da pred svake izbore - evo gledam to već 10 put zaredom. Zato što svi misle da imaju pravo da vas ucene pred izbore i da mogu da traže šta hoće. Zato se nisam ni uključivao. Čekam da se neko pojavi posle izbora da im izađem u susret. Malo poštovanja i prema sebi, ne samo prema državi. Ali kada pogledate brojke i sagledate činjenice, onda vidite koliko više novca ulažemo. Da li je dovoljno - pa nije. Kada radiš možeš da živiš od tog rada. Nije to život koji je uvek lak. Cenu pšenice ne određujemo mi, zna se kolika je na svetskim berzama, ali mi i tu moramo da pokažemo više brige, i da odmah izađemo u susret, a ne da se setimo da razmišljamo o nečemu kada neko pravi štrajkove - rekao je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.