VUČIĆ I ORBAN KOD ŽELEZNIČKE STANICE HORGOŠ: Dobijamo razvojno čvorište za turizam i trgovinu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 13:43

VUČIĆ I ORBAN KOD ŽELEZNIČKE STANICE HORGOŠ: Dobijamo razvojno čvorište za turizam i trgovinu (FOTO/VIDEO)

Važan projekat za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prisustvovali su ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - državna granica sa Mađarskom - (Segedin).

Ceremonija početka radova počela je u 13.30 časova kod Železničke stanice Horgoš.

Predsednik Vučić u uvodnom delom obraćanja najpre se zahvalio mađaraskom premijeru na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svemu što je učinio da se ojačaju i prodube odnosi dve države.

- Po okončanju ovog projekta prostor između Segedina i Subotice postaje razvojno čvorište za turizam i trgovinu - istakao je Vučić.

On je ukazao da su Orban i ljudi iz mađarske vlade, na mnogim skupovima međunarodnim imali više želje i hrabrosti na nešto urade za Srbiju nego neki naši ljudi.

- Oni nisu imali ono ali, uvek i na svakom mestu su bili uz Srbiju, punim srcem. Onako kako nisam siguran da su Srbi uvek bili za Mađare, ali i to se menja - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je Srbija mnogo toga naučila iz mađarskog iskustva, a danas gleda i kako da reši energentske probleme.

Predsednik vlade Republike Mađarske se napočetku zahvalio predsedniku Vučiću na pozivu da danas bude sa građanima Srbije.

- Želimo da obnovimo železničku liniju staru 150 godina, a u stvari postavljamo jedan kamen temeljac, koji je simbol saradnje i zajedničkog napretka Mađarske i Srbije, Mađara i Srba koji grade jednu zajedničku budućnost. Imamo sporazum sa predsednikom Vučićem koji garantuje da će i Mađari i Srbi imaju podjednake pogodnosti ove saradnje - kazao je Orban.

- Strane sile su nam donosile samo nemire i rat. Sve ono što je dolazilo spolja dovodilo je do konflikata i do unazađivanja oba naroda. Došlo je vreme da sudbinu uzmemo u svoje ruke - poručio je premijer Mađarske.

Mađarski premijer još jednom je podsetio da se ta zemlja snažno zalaže za ulazak Srbije u EU.

Orban je istakao da će svega 35 minuta potrebno da se iz Horgoša dođe do Segedina.

- Važno je da obezbedimo što jednostavniju proceduru prelaska granice i kontrole, to je suština ovakvih projekata - rekao je Orban i još jednom iskoristio da se zahvali i Srbima i Mađarima koji rade na izgradnji pruge.

Sat vremena pre dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana na ceremoniju obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - državna granica sa Mađarskom, okupio se ogroman broj ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.