VELIKA VAZDUŠNA TRKA: Izazov za PREVLAST među AERODROMIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 14:59

VELIKA VAZDUŠNA TRKA: Izazov za PREVLAST među AERODROMIMA

Trka za prevlast u vazdušnom saobraćaju i najprometnijim aerodromima je u punom jeku.

Vir Er A320 iz Budimpešte dospeo je na sve naslovne strane kao prvi komercijalni let koji je sleteo na međunarodni aerodrom Al Maktum u Dubaiju, takođe poznat kao Dubai Svetska Centrala (DWC), 2013. godine. Aerodrom je udaljen 20 milja jugozapdno od centra Dubaija, dizajniran je da postane najveći i najprometniji aerodrom na svetu.

Planovi za DWC uključuju kapacitet od 160 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << putnika godišnje i 12 miliona tona tereta. On se razvija kao centrar za održavanje i popravke aviona, ali ograničeno nudi putničke usluge, uglavnom niskotarifnim prevoznicima iz istočne Evrope, Rusije i srednje Azije.

Dubai Erports planira proširanje i investicije u postojeći Dubai Internacional (DXB) kako bi zadovoljili rastuće zahteve putnika. Grifits, izvršni direktor Dubai Erports, najavljuje planove za postepeno proširenje DWC-a do 2050. godine, uz fokus na inovativnoj tehnologiji i modularnom pristupu.

DWC će biti ključni deo Dubai Južnog plana, stvarajući potpuno novi grad južno od Dubaija. Emirati planiraju premestiti svoje operacije na DWC, što će promeniti dinamiku globalnog tržišta vazdušnog saobraćaja i trgovine.

Osim Dubaija, aerodromi u regionu poput aerodroma Hamad u Kataru i novih terminala u Omanu, Bahreinu, Abu Dabiju i Kuvajtu, takođe prolaze kroz proširenja i investicije, dok Saudijska Arabija ulaže u aerodrome kao deo Vizije 2030.

Trka za prevlast u vazdušnom saobraćaju i najprometnijim aerodromima je u punom jeku, dok ambicije svih uključenih u ovaj razvoj ostaju velike.

(Srbija Danas/Telegraf Biznis)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.