VAKCINISANI, STIŽE NOVAC! Vlada danas usvaja uredbu o pomoći od 3.000 dinara: Poznato kada i kako se možete prijaviti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 08:22

VAKCINISANI, STIŽE NOVAC! Vlada danas usvaja uredbu o pomoći od 3.000 dinara: Poznato kada i kako se možete prijaviti

Ministar finansija dodao je da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima

Ministar finansija Srbije rekao je da će svi koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja moći da se prijave za dodatnu pomoć od 3.000 dinara - od 1. do 15. juna, kao i da dobiju taj novac do 20. juna.

Ministar je rekao da će danas Vlada usvojiti uredbu o toj pomoći, kao i da će se građani, stariji od 16 godina, moći prijavljivati na isti način kao i za pomoć od 60 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preko sajta Trezora.

- I svako ko se prijavi, dobiće do 20. juna tu dodatnu pomoć. Najstariji sugrađani koji su se vakcinisali nemaju potrebu da se prijavljuju, kao ni za ovih 60 evra - naveo je ministar.

Ističe da je cilj da se podstaknu građani da se što više vakcinišu, kako bi se što pre vratili normalnom životu.

Ministar je dodao da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima. Kaže i da penzioneri, njih 1,633 miliona, danas dobijaju prvih 30 evra pomoći.

- Oni su nam prvi na redu. Oni koji penzije primaju u gotovini, njima su otvoreni namenski računi u Poštanskoj štedionici i danas će moći da podignu taj novac. Dakle, ispunjavamo sve što smo obećali. U petak isplaćujemo sve korisnike socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija - kaže ministar.

Ministar podseća da u ponedeljak sledi isplata 50 odsto druge minimalne zarade, što je deo paketa pomoći privredi, a da od 12. juna počinje isplata prvih 30 evra za sve sugrađane koji su se prijavili. Juče, 5. maja, sa radom je počeo i kol-centar putem kojeg građani mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć države od 60 evra.

Pomoć će biti isplaćena u maju i novembru, a prijava traje do 15. maja. Broj telefona kontakt centra je 0800101100. Ministar kaže da se putem kol-centra juče prijavilo 12.000 građana, a ukupno 3.350.000 građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.