Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021, 20:04

Mali: Nagrada od 3.000 dinara za vakcinisane biće isplaćena do 20. juna

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će svi koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja moći da se za dodatnu pomoć od 3.000 dinara prijave od 1. do 15. juna, kao i da dobiju taj novac do 20. juna.

Mali je rekao da će sutra biti usvojena uredba o toj pomoći na vladi, kao i da će se građani prijavljivati na isti način kao i za pomoć od 60 evra, preko sajta Trezora.

"I svako ko se prijavi, dobiće do 20. juna tu dodatnu pomoć. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Najstariji građani koji su se vakcinisali nemaju potrebu da se prijavljuju, kao ni za ovih 60 evra", naveo je Mali gostujući na TV Pink.

Ističe da je cilj da se podstaknu građani da se što više vakcinišu, kako bi se što pre vratili normalnom životu. Mali je dodao da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima.

Kaže da penzioneri, njih 1,633 miliona, sutra dobijaju prvih 30 evra pomoći. Mali je dodao da se preko Kol centra za pomoć prijavilo više od 12.000 građana, kao i da je do sada ukupno prijavljeno 3,35 miliona.

Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci u iznosu od 3.000 dinara građanima koji su se vakcinisali protiv korona virusa.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati, saopšteno je ranije iz vlade. Prema toj odluci, svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u našoj zemlji do 31. maja, imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo prijave imaće svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u Srbiji - Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Mali: Prijava za 3.000 dinara za vakcinisane od 1. do 15. juna

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2021

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će svi građani stariji od 16 godina, koji su do 31. maja dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, moći da se prijave za pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna, a novac će dobiti do 20. juna.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.