Uvodjenje carina suprotno CEFTA sporazumu

Izvor: TvojPortal.com, 21.Maj.2011, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvodjenje carina suprotno CEFTA sporazumu

21.05.2011.
BEOGRAD,  (Beta) - Privrednici iz Srbije smatraju da inicijativa Vlade Kosova za uvodjenjem carine na robu koju srpske kompanije prodaju na Kosovu i Metohiji neće biti realizovana, rečeno je Beti u Privrednoj komori Srbije.


Stav komore i Vlade Srbije je da se poštuju odredbe CEFTA sporazuma čiji je potpisnik UNMIK u ime Kosova, navode u PKS-u i ističu da bi carinjenjem robe iz Srbije bio prekršen sporazum kojim je regulisan promet robe u regionu. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
Ministarka za trgovinu i industriju Kosova Mimoza Kusari Ljilja najavila je da će Kosovo najverovatnije od sredine juna uvesti carinu na uvoz robe iz Srbije.
opširnije možete pročitati na ovom linku

privredniciPrivredna komora SrbijeUvodjenje carinaCEFTA sporazuminicijativa Vlade Kosova

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.