Uvesti porez digitalnim kompanijama

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 16:58

"Uvesti porez digitalnim kompanijama"

Pariz -- Francuski ministar finansija Bruno le Mer ponovio je da u Evropi treba uvesti porez digitalnim kompanijama.

Naveo je da je kriza koju je izazvao koronavirus pokazala da je uvođenje takvih dažbina relevantnije nego ikad.

Skoro 140 zemalja pregovara o uvođenju prvih međunarodnih poreskih pravila vezanih za velike tehnološke kompanije, koje često iskazuju profit u zemljama sa niskim poreskom stopom, preneo je "Gardijan".

Međutim, zbog epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koronavirusa ministarstva finansija su više usredsređena na spasavanje svojih ekonomija nego na preispitivanje zastarelih poreskih pravila, pa će krajnji rok da se završe razgovori, koji je bio do kraja godine, izgleda biti produžen.

Ova kriza pokazuje da digitalni divovi prolaze najbolje, jednostavno jer su u stanju da održe svoje poslovanje, a ipak plaćaju najmanji porez, istakao je Le Mer.

Dosadašnji pokušaji da se uvede digitalni porez širom Evrope propali su zbog protivljenja Irske, gde mnoge velike američke tehnološke kompanije iskazuju profit i nekih nordijskih zemalja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuski ministar: Uvesti porez digitalnim kompanijama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Maj.2020

Naveo je da je kriza koju je izazvao korona virus pokazala da je uvođenje takvih dažbina relevantnije nego ikad...Skoro 140 zemalja pregovara o uvođenju prvih međunarodnih poreskih pravila vezanih za velike tehnološke kompanije, koje često iskazuju profit u zemljama sa niskim poreskom stopom, preneo...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.