Usvojeni koeficijenti za raspodjelu prihoda u prvom kvartalu ove godine

Izvor: Capital.ba, 25.Jan.2021, 16:49

Usvojeni koeficijenti za raspodjelu prihoda u prvom kvartalu ove godine

BANJA LUKA – Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) usvojio je danas Odluku o privremenim koeficijentima raspodjele sredstava sa Jedinstvenog računa za period januar – mart 2021. godine po kojoj Federaciji BiH pripada 62,51 odsto, Republici Srpskoj 33,94 odsto te Brčko Distriktu BiH 3,55 odsto. Uprava za indirektno oporezivanje UIO BiH (Foto: Capital) Članovi UO UIO razmatrali su danas Nacrt zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) i zatraženo je od predlagatelja da pristigle >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << primjedbe i sugestije uvrsti u tekst i dostavi za iduću sjednicu na izjašnjavanje. Na današnjoj sjednici nije usvojen prijedlog Odluke o privremenoj raspodjeli 100 miliona KM prihoda od putarina za izgradnju autoputeva i puteva jer nije bilo konsenzusa. Na prijedlog Ministarstva finansija RS trebalo je biti raspoređeno 100 miliona prikupljenih sredstava koja su ostala na podračunu Jedinstvenog računa tako da Federaciji BiH pripada 59 odsto ovog iznosa, Republici Srpskoj 39 odsto, a Brčko Distriktu dva odsto. S obzirom na to da već duže vrijeme ne postoji saglasnost među entitetskim vladama o ovoj raspodjeli, UIO je danas usvojio zaključak da se formira radna grupa koja će uključiti sve aktere i ponuditi odluku o konačnoj raspodjeli prihoda od putarine. Prema podacima UIO BIH, na predračunu je do 19.1.2021. godine prikupljeno 125.893.575,85 KM. UO UIO danas je dao pozitivno mišljenje na izmjenu odluke o carinskoj tarifi kojom se oslobađa plaćanje carine na vakcinu protiv virusa Covid – 19. UO je danas usvojio Odluku o oslobađanju od plaćanja putarine za dizel goriva za 2021. godinu kojom će biti obuhvaćeni rudnici, termoelektrane i željeznice u FBiH i RS. Na sjednici je razmatrana  i Odluka o obilježavanju tečnih goriva kojom se postiže zaštita legalnih tokova na tržištu i osigurava bolja kvaliteta goriva. Nakon iznesenih primjedbi, UO je usvojio zaključak da se nakon korigovanja predloženog teksta odluka ponovno dostavi na izjašnjenje. Nezavisne novine Чланак Usvojeni koeficijenti za raspodjelu prihoda u prvom kvartalu ove godine се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Institucije BiH većim platama pokušavaju zadržati IT stručnjake

Izvor: Capital.ba, 26.Jan.2021, 15:35

SARAJEVO – Institucije Bosne i Hercegovine na sve načine pokušavaju da zadrže stručni kadar iz oblasti infromacionih tehnologija, a neke od njih su u skladu s tim odlučile da im početkom ove godine povećaju platu i za 50 odsto. Uprava za indirektno oporezivanje UIO BiH (Foto: Capital) Tako...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.