Ustavni sud ukinuo presudu Sanaderu za Hypo i Ina-MOL

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2015, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud ukinuo presudu Sanaderu za Hypo i Ina-MOL

ZAGREB - Ustavni sud RH ukinuo je pravomoćnu presudu kojom je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader osuđen na zatvorsku kaznu od osam i pol godina u slučajevima Hypo i Ina - MOL, neslužbeno doznaje Jutarnji list iz dva neovisna izvora od kojih je jedan na samom Ustavnom sudu.

Iz istih izvora Jutarnjem je potvrđeno da je sjednica u povodu ustavne tužbe Ive Sanadera održana u utorak.

Je li odluka donesena jednoglasno i koje će biti njezine konkretne posljedice nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << uspjeli doznati, osim što je izvjesno da će se suđenje Ivi Sanaderu u ovom predmetu morati ponoviti, jer je, kako je potvrđeno, ustavna tužba usvojena te je pravomoćna presuda ukinuta.

Za sada nisu poznati ni razlozi ukidanja, odnosno za koja je Sanaderova ustavna prava Ustavni sud zaključio da su mu prekršena tijekom kaznenog postupka.

Bez obzira na pad presude, Sanader ostaje u zatvoru zbog istražnog pritvora u aferi Fimi-Media.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud ukinuo Sanaderu presudu u aferama Ina-MOL i Hypo?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015

ZAGREB - Ustavni sud RH ukinuo je Ivi Sanaderu presudu u aferama Ina-MOL i Hypo...Radi se o prvoj sudskoj presudi protiv Sanadera, kada ga je sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u novembru 2012. proglasio krivim za ratno profiterstvo i zloupotrebu položaja i ovlaštenja, te ga nepravosnažno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.