Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jul.2015, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRT: Ustavni sud ukinuo presude Sanaderu za afere Ina-Mol i Hypo

Ustavni sud ukinuo je Ivi Sanaderu presudu u aferama Ina-MOL i Hypo i naložio novo suđenje, javlja Jutarnji list, pozivajući se na neimenovane izvore iz sudstva.

Riječ je o presudi Županijskog suda u Zagrebu koji ga je 2012. proglasio krivim za ratno profiterstvo te zloporabu položaja i ovlasti. Presudu je prošle godine potvrdio Vrhovni sud, ali je Sanaderu kaznu smanjio s deset na 8 i pol godina zatvora.

Bez obzira na pad presude, Sanader ostaje u zatvoru zbog istražnog pritvora u aferi Fimi-Media.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud ukinuo presudu Sanaderu

Izvor: B92, 24.Jul.2015

Ustavni sud Hrvatske ukinuo je pravosnažnu presudu kojom je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader osuđen na jedistvenu kaznu zatvora od 10 godina...On je osuđen u slučajevima “Hypo” i “Ina-MOL”, a informaciju o ukidanju presude objavio je portal zagrebačkog Jutarnjeg lista...Pozivajući se...

Nastavak na B92...

Sanaderu ukinuta presuda

Izvor: Akter, 24.Jul.2015

Ustavni sud ukinuo je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu presudu u aferama Ina-MOL i Hypo i naložio novo suđenje..To je javio Jutarnji list, pozivajući se na neimenovane izvore iz sudstva...Reč je o presudi Županijskog suda u Zagrebu koji ga je 2012. proglasio krivim za ratno profiterstvo...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.