Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2020, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije odbacio je žalbu na lex specialis za Agrokor, takozvani lex Agrokor, zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela izvanrednu upravu u Agrokoru. Žalbu Ustavnom sudu je 2017. godine podnio A.R. kao strani predstavnik trgovačkog društva.

Predstavnik Agrokora i povezanih i zavisnih trgovačkih društava uložio je u prosincu 2017. godine Ustavnom sudu Srbije žalbu protiv rješenja trgovačkogsuda, kojim je odbačen zahtjev za priznavanje izvanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << uprave.

Isti zahtjev prethodno su odbacili trgovački sudovi u Beogradu i Zrenjaninu, kojima je podnesen zahtjev da tvrtke koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene takozvanim lex Agrokorom, što bi značilo da se imovina tih kompanija može koristiti i u inozemstvu.

Premijerka Ana Brnabić je u listopadu 2017. godine poslije sastanka s Antom Ramljakom, povjerenikom hrvatske vlade za Agrokor, izjavila da se lex Agrokor neće primjenjivati u Srbiji, gdje posluju tvrtke tog koncerna.

U Srbiji Agrokor posjeduje Frikom, Dijamant, Mercator, Kikindski mlin, MG mivelu, Novu slogu i Super karticu, a te tvrtke zapošljavaju oko 11.000 ljudi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.