Izvor: Radio 021, 14.Feb.2020, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor

Ustavni sud Srbije odbacio je žalbu na lex specialis za Agrokor, takozvani lex Agrokor, zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u Agrokoru.

Žalbu Ustavnom sudu je 2017. godine podneo A.R. kao strani predstavnik privrednog društva. Predstavnik Agrokora i povezanih i zavisnih privrednih društava uložio je u decembru 2017. godine Ustavnom sudu Srbije žalbu protiv rešenja Privrednog apelacionog suda, kojim je odbačen zahtev za priznavanje prinudne uprave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Isti zahtev prethodno su odbacili privredni sudovi u Beogradu i Zrenjaninu, kojima je podnet zahtev da kompanije koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene takozvanim lex Agrokorom, što bi značilo da imovina tih kompanija može da se koristi i u inostranstvu.

Premijerka Ana Brnabić je u oktobru 2017. godine posle sastanka sa Antom Rimnjakm, poverenikom hrvatske vlade za Agrokor, izjavila da se lex Agrokor neće primenjivati u Srbiji, gde posluju firme tog koncerna. U Srbiji Agrokor poseduje Frikom, Dijamant, Merkator, Kikindski mlin, MG mivelu, Novu slogu i Super karticu, a te firme zapošljavaju oko 11.000 ljudi.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2020, 09:53

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije odbacio je žalbu na lex specialis za Agrokor, takozvani lex Agrokor, zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela izvanrednu upravu u Agrokoru. Žalbu Ustavnom sudu je 2017. godine podnio A.R. kao strani predstavnik trgovačkog društva...Predstavnik Agrokora i povezanih...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.