Uskoro letovi Er Srbije za SAD

Izvor: B92, 26.Mar.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro letovi Er Srbije za SAD

Vlada Srbije usvojila je tekst Sporazuma s Vladom Sjedinjenih Američkih Država o direktnim avionskim letovima između dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, ovim sporazumom se uređuju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja.

Potpisivanje sporazuma se očekuje uskoro u Beogradu. U ime Vlade Srbije potpisaće ga potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

"Ovaj Sporazum je ostvarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje dve privrede, dodatno zapošljavanje, razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala", piše u saopštenju.

Ističe se i da će sporazum podići vrednost "Er Srbije", da će Aerodrom Nikola Tesla postati atraktivniji za potencijalne investitore kao i pravi regionalni centar, što će doprineti i znatnom porastu prevoza robe ka Americi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.