Uskoro leks specijalis o problemu švajcaraca

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro leks specijalis o problemu "švajcaraca"

Predsednik Srbije razgovarao je sa predstavnicima udruženja građana korisnika kredita u švajcarskim francima. Najavio je da će uskoro biti donet leks specijalis o problemu "švajcaraca".
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro verovatno biti donet leks specijalis za rešavanje problema građana zaduženih u švajcarskim francima.

"Mi ćemo verovatno uskoro ići na jedan leks specijalis, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukoliko uspemo o svemu da se dogovorimo, a razgovaramo sa svima. Mislim da smo na veoma dobrom putu da to jednom zasvagda zatvorimo", rekao je Vučić i dodao da su prethodnih dana, svakodnevno, on i njegovi saradnici imali sastanke sa bankama, NBS, vladom, udruženjima zaduženih.
"Mislim da će sve biti završeno u danima i nedeljama pred nama", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska radova na "Beogradu na vodi".
On je podvukao da će se ići na to da najveći deo "ide" na teret banaka, dok će je jedan deo, iako ne veliki, svakako ići na teret države.
Dodao je da je siguran da su ljudi zadovoljni razgovorima sa državom i brigom koju je država pokazala, kako bi im pomogla.
Vučić je zahvalio i bankama i Udruženju banaka koji su, kaže, razumeli težinu problema i napore da se problem na najbolji način reši.
Predsednica Udruženja CHF Jelena Pavlović rekla je nakon sastanka sa Vučićem da se ide u smeru rešenja problema.
"Imamo jako uveravanje da postoji spremnost države da se ovaj problem jednom zauvek reši i da to bude, ako je moguće, tokom aprila, što je jako značajno", rekla je Pavlovićeva.
Istakla je da je juče održan sastanak sa predstavnicima banaka i da su pričali o određenim predlozima, ali da je to još na nivou pregovora.
"U ponedeljak se nastavljaju razgovori sa bankama i državom, tada možemo pričati o konkretnim predlozima", rekla je Jelena Pavlović. 
Sastanku na Andrićevom vencu prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.
Sastanak je održan pošto je u utorak Vrhovni kasacioni sud zauzeo stav da je ništava odredba ugovora o stambenim kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, ukoliko banka nije dostavila dokaz da se ona zadužila u toj valuti za plasman odobrenih sredstava.
Prethodno su zaduženi u francima prekinuli protest ispred tog suda nakon što ih je obišao predsednik Vučić i obećao im da će država naći način da reši njihov problem do kraja ove nedelje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa predstavnicima udruženja zaduženih u švajcarcima FOTO

Izvor: B92, 05.Apr.2019

U Predsedništvu Srbije u Beogradu počeo je sastanak predsednika Aleksandra Vučića s predstavnicima udruženja građana korisnika kredita u švajcarskim francima.

Nastavak na B92...

Vučić sa zaduženima u CHF: Značajan pomak

Izvor: B92, 05.Apr.2019

Uz punu podršku i predstavnika Ministarstva finansija, NBS i udruženja građana korisnika kredita u švajcarskim francima, napravljen pomak, kaže Vučić...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Udružena gradjana korisnika kredita u švajcarskim francima „CHF Srbija” usaglasili su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.