Upozorenje građanima: Ne šaljite lične podatke putem SMS-a

Izvor: B92, 26.Mar.2020, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje građanima: Ne šaljite lične podatke putem SMS-a

Beograd -- Udruženje banaka Srbije želi da upozori građane da se pojavljuju i oni koji ovo vanredno stanje pokušavaju da iskoriste za prevaru.

Naime, jedan broj građana dobio je SMS poruku u kojoj se od njih, kao klijenata banke, traže lični podaci: jedinstveni matični broj građanina, broj računa, PIN i slično. Skrećemo pažnju da je reč o prevari, odnosno takozvanoj fišing kampanji.

Banke će u kontekstu isplate penzija svakako stupiti u kontakt s klijentima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što može da podrazumeva i komunikaciju putem SMS poruka. Ali u toj komunikaciji banke nikada neće tražiti pomenute lične podatke, kao što su JMBG ili PIN kod, navodi se u saopštenju Udruženja banaka Srbije.

Molimo građane da obrate pažnju na to da pre svega provere ko je pošiljalac poruke, a da u svakom slučaju čuvaju pažljivo svoje lične podatke, kao što je i do sada bila praksa u poslovanju sa bankama.

Za više informacija o bezbednosti u poslovanju sa bankama možete pogledati sajt Udruženja banaka Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.