Umanjenje računa dok se sređuju ulice

Izvor: Akter, 23.Okt.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umanjenje računa dok se sređuju ulice

Skupština grada preporučila je javnim komunalnim preduzećima da se privrednim subjektima umanje računi za komunalne usluge u periodu rekonstrukcije ili sanacije infrastrukture na teritoriji grada, ukoliko ti radovi traju duže od 30 dana

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas u Skupštini grada da se tom odlukom omogućava smanjenje dažbine sugradjanima koji imaju maloprodajne objekte, a ako se radovi na uredjenju dela grada gde se oni nalaze obavljaju više od mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dana.

On je kazao da je predlog da se ne plaćaju naknade za bašte i lokale u vlasništvu grada. Ta preporuka je data i opštinama.

Predlog je i da vlasnici tih objekata ne plaćaju vodu, smeće i naknadu za toplu vodu.

Vesić je naveo da je sa Poreskom upravom dogovoreno da se porez privrednim subjektima koji tu naknadu plaćaju paušalno umanji.

Prema podacima Zavoda za statistiku ukupan broj privrednih subjekata na teritoriji grada 31. marta bio je 114.113 od kojih su 56.705 privredna društva a 57.408 preduzetničke radnje.

U Skupštini grada proglašena je pauza do 15 časova.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.