Radovi duži od 30 dana - manje cene komunalnih usluga

Izvor: Blic, 23.Okt.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi duži od 30 dana - manje cene komunalnih usluga

Skupština grada Beograda preporučila je danas JKP da razmotre mogućnost da tokom izgradnje, rekonstrukcije ili sanacije komunalne infrastrukture, koja traje duže od 30 dana, privrednim subjektima umanje račune za komunalne usluge.

Obrazlažući preporuku, gradski menadžer Goran Vesić, rekao je da će privredni subjekti u zonama radova, dok ti radovi traju, biti oslobođeni plaćanja naknade za bašte, zakupa poslovnog prostora, ukoliko je taj prostor u vlasništvu grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i plaćanja dažbina za smeće, vodu, grejanje..

Kako je rekao, zahvaljujući dogovoru sa Poreskom upravom, subjektima koji plaćaju PDV, porez će biti umanjen dok traju radovi, dok će „paušalcima“ porez biti umanjen za onoliko dana koliko traju radovi.

„

Ukoliko ovom odlukom zaštitimo makar jedno radno mesto, uspeli smo“, rekao je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, pre glasanja, pročitao je pismo Zaštitnika građana Beograda Katarine Žeželj, u kojem je navedeno da ovakva odluka nije zakonska obaveza gradske skupštine, ali da nema zakonskih smetnji da se ona donese.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Umanjenje računa dok se sređuju ulice

Izvor: Akter, 23.Okt.2015

Skupština grada preporučila je javnim komunalnim preduzećima da se privrednim subjektima umanje računi za komunalne usluge u periodu rekonstrukcije ili sanacije infrastrukture na teritoriji grada, ukoliko ti radovi traju duže od 30 dana..Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas u Skupštini...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.