Ulje jeftinije od trideset do pedeset dinara

Izvor: Blic, 02.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulje jeftinije od trideset do pedeset dinara

Ulje dva proizvoðaèa u Srbiji je pojeftinilo. Od juèe maloprodajna cena litra jestivog suncokretovog ulja „vital" je 114,70 dinara, dok litar „sunca" košta 113,50 dinara.

Kako je u nedelju „Blic" pisao, litar ulja „sunce" u mnogim prodavnicama u Srbiji prodavao se za 169 dinara, iako je posle poslednjeg poskupljenja ustanovljena cena 145 dinara.

Ulje je pojeftinilo, kako kažu u „Inveju", kompaniji u èijem su sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve uljare, zbog podele besplatnog semena suncokreta i veæe zasejane površine, tako da æe za vreme otkupa, koji je u toku, biti obezbeðeno i dovoljno sirovina.

Prošle godine u „Vitalu" iz Vrbasa je preraðeno 37.883 tona suncokreta, dok je u somborskom „Suncu" preraðeno 23.595 tona te uljarice.

U martu je, inaèe, ulje poskupelo i tada je država najavila da æe, kako bi uticala na cene, uvesti 10.000 tona jestivog ulja. U maju je obeæanje i ispunila i tada se u trgovinama pojavilo ulje s cenom 95 dinara.

Žetva suncokreta je ove godine poèela nešto ranije nego što je uobièajeno. Oèekuje se da æe rod biti dobar i da æe ga biti dovoljno za domaæe potrebe, a da æe ostati i manje kolièine za izvoz.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snižene cene jestivog ulja “Vital” i “Sunce”

Izvor: Kurir, 02.Sep.2008

BEOGRAD, 2. septembra (Tanjug) - Uljare “Vital” i “Sunce” od danas prodaju svoj proizvod - jestivo suncokretovo ulje po novim, znatno nižim cenama, ispod 115 dinara za litar. Tako se u hipermarketima i samoposlugama, od danas litar “Vitalovog” ulja može kupiti za 114,70 dinara, dok se litar...

Nastavak na Kurir...

Snižene cene ulja "Vital" i "Sunce"

Izvor: B92, 03.Sep.2008, 10:37

Beograd -- Uljare Vital i Sunce prodaju svoj proizvod - jestivo suncokretovo ulje po novim, nižim cenama, ispod 115 dinara za litar...Tako se u hipermarketima i samoposlugama, litar "Vitalovog" ulja može kupiti za 114,70 dinara, dok se litar ulja "Sunce" prodaje za 113,50 dinara, saopštili su iz poslovnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.