Snižene cene ulja Vital i Sunce

Izvor: B92, 03.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snižene cene ulja "Vital" i "Sunce"

Beograd -- Uljare Vital i Sunce prodaju svoj proizvod - jestivo suncokretovo ulje po novim, nižim cenama, ispod 115 dinara za litar.

Tako se u hipermarketima i samoposlugama, litar "Vitalovog" ulja može kupiti za 114,70 dinara, dok se litar ulja "Sunce" prodaje za 113,50 dinara, saopštili su iz poslovnog sistema Invej.

Akcija podele besplatnog semena suncokreta je dala odlične rezultate, navodi se u saopštenju, kao i da je zasejano daleko više hektara pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suncokretom, tako da će za vreme otkupa, koji je u toku, biti obezbeđeno i dovoljno sirovina.

Dovoljne količine sirovina garantuju stabilne cene ulja, u ovom slučaju pojeftinjenje, kažu u kompaniji.

Prošle godine u Vitalu iz Vrbasa je prerađeno 37.883 tona suncokreta, dok je u somborskom Suncu prerađeno 23.595 tona te uljarice. Vital je prošle godine imao 5,23 milijarde dinara prihoda od prodaje, a ukupna godišnja dobit iznosila je 181 milion dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.