Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2023, 12:49

Ukupan neto profit kladionica u FBiH 30 miliona, državi uplatili 43 miliona KM

Država je zaradila više od svih priređivača u FBiH. Ukupna neto zarada svih priređivača igara na sreću u FBiH tokom 2022. godine iznosila je 30 miliona KM. To je čak 70 puta manje od medijskih navoda koji su tendenciozno plasirani u javnosti kako bi se nanijela šteta industriji koja posluje u strogo regulisanim uslovima! Od ukupno dvije milijarde KM, koliko su iznosile uplate igrača, 1,8 milijardi otišlo je na isplate dobitnicima, dok je, od preostalog iznosa, državi uplaćeno 43 miliona maraka na ime naknada i poreza. Dalje, nakon isplata plata radnicima, plaćanja zakupa lokala i svih ostalih troškova, svim priređivačima na teritoriji FBIH na kraju je ostalo ukupno 30 miliona KM neto dobiti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kladionice kao apoteke: Građani u Srpskoj sve više novca ulažu u igre na sreću

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2023, 09:32

BANJALUKA - Ukupan prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u 2022. godini iznosi oko 95 miliona KM, što je u odnosu na lani više za 38 odsto, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Republičke uprave za igre na sreću.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.