Ukida se zabrana rada nedeljom u Hrvatskoj

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 15:33

Ukida se zabrana rada nedeljom u Hrvatskoj

Zagreb -- U Hrvatskoj je nacionalni štab Civilne zaštite ukinuo zabranu rada nedeljom.

"Zbog povoljne epidemiološke situacije, izmenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u delatnosti trgovine za vreme trajanja proglašene epidemije bolesti kovid 19 ukida se zabrana rada nedeljom, uz pridržavanje opštih protivepidemijskih mera i posebnih uputstava i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", objavljeno je u saopštenju hrvatskog Nacionalnog stožera Civilne zaštite.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Naime, u Hrvatskoj su 24. aprila objavili da se ne radi nedeljom, piše portal Indeks.

Mesec dana trajala je zabrana rada nedeljom za većinu trgovina, a odluka je naišla na veliko nezadovoljstvo brojnih preduzetnika.

Radno vreme trgovina vraćeno je na radno vreme pre proglašenja epidemije, uz nekoliko izuzetaka. Trgovine koje će imati organizovano radno vreme duže od 10 sati moraće da imaju dvokratno radno vreme s pauzom između dve smene, koja traje najmanje jedan sat, radi dezinfekcije prostora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.