Ugovori za ekonomsko osnaživanje žena, vredni 16 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 11:24

Ugovori za ekonomsko osnaživanje žena, vredni 16 miliona dinara

Ugovori za realizaciju projekata iz oblasti ekonomskog osnaživanja žena u vrednosti oko 16 miliona dinara uručeni su danas u Vladi Srbije za četiri udruženja.

Ugovore su uručile potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ugovori su uručeni ženskom udruženju "Sačuvajmo selo" iz Priboja za projekte unapređenja položaja žena na selu, udruženju Romkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Osvit" za podršku zapošljavanju pripadnica romske zajednice.

Podržani su i udruženje "Iz Kruga - Beograd" za osnaživanje žena sa invaliditetom za zapošljavanje i samozapošljavanje i udruženje građana "Amity" za projekte unapređenje statusa žena.

U okviru IPA projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost u saradnji sa UN Women, a uz finansijsku podršku EU, treću godinu podržava udruženja i organizacije civilnog društva koje rade na poboljšanju ekonomskog položaja žena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za ekonomsko osnaživanje žena na lokalu u Srbiji 67 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2020

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, uručila je danas, zajedno sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i šeficom Кancelarije UN Women Milanom Rikanović, ugovore o realizaciji projekata ekonomskog osnaživanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.