Izvor: B92, 30.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje industrijalaca optužuje B92 za pokušaj manipulacije

Beograd -- Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije i Crne Gore u petak je reagovalo na prilog emitovan u Dnevniku Radija B92 u četvrtak, u kojoj je bila analizirana mogućnost "tajkunizacije" Srbije. U reagovanju, potpredsednik BK grupe zadužen za medije i generalni sekretar Udruženja industrijalaca i privatnih preduzetnika SCG Tihomir Simić kaže da skup industrijalaca, koji je Udruženje nedavno organizovalo u Sava Centru, imao za cilj da se pokaže "jedinstvo u potrebi da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u reformi i tranziciji računa na potencijal privatnog kapitala, kao nepohodnog društvenog subjekta i racionalnog resursa, sa kojim se hrabro može ići u dalje promene".

Tihomir Simić je Radio B92 optužio za pokušaj manipulacije ovim skupom: "Potpuno je nekorektno, neistinito i van konteksta da se govor našeg predsednika skupštine gospodina Đorđa Antelja, koji je izričito govorio o jedinstvu interesa radnika, građana i vlasnika kapitala da stvore uslove za brze promene u našoj zemlji i dobijanje vlade, tumači kao pokušaj da se interesi industrijalaca direktno suprotstave intesima građana Srbije. To sigurno nije istinito, niti će ikada biti, jer i oni su građani Srbije i oni su se opredelili da svoje poslove vode u ovoj zemli, a ne na nekakvim devičanskim, maršalskim ili drugim egzotičnim ostrvima", kazao je Simić.

Saopštenjem se u petak oglasio i sam predsednik skupštine Udruženja industrijalaca Đorđe Antelj. Optužujući Radio B92 za zloupotrebu skupa industrijalaca u Sava Centru, Antelj kaže da je reprezentativnost i okupljenost Udruženja industrijalaca oko ideje zažtite interesa privatnog kapitala, zapravo zaštita Srbije i njenih gradjana od propadanja koje traje već skoro deceniju ipo. U saopštenju se navodi da formiranje Regionalnog odbora Udruženja industrijalaca i preduzetnika treba da bude podstrek za stvaranje nacionalnog fronta koji će se boriti protiv siromaštva, bezperspektivnosti, korupcije i nosilaca raznih obećanja i uvezenih ideja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.