UŽIVO Vučić sa predsednikom Ugande na Srpsko-ugandskom poslovnom susretu FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 11:36

UŽIVO Vučić sa predsednikom Ugande na Srpsko-ugandskom poslovnom susretu FOTO/VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je predsednika Republike Ugande Joveri Kagutu Musevenija.

Srpsko-ugandski poslovni susret se održava u okviru zvanične posete predsednika Ugande Srbiji.

Nakon završetka plenarnog dela biće održane prezentacije kompanija i predstavljene mogućnosti saradnje poslovnih zajednica dveju država.

Ovo je nakon više decenija prva zvanična poseta predsednika Ugande.

Prethodno je, najavljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnu posetu Srbiji na najvišem državnom nivou, predsednik Ugande Joveri Kaguta Museveni, u video obraćanju pozvao narod i privrednike iz Srbije da posete ovu bratsku afričku zemlju i investiraju u nju u saradnji sa domaćim privrednicima.

Predsednik Museveni se u video obraćanju zahvalio predsedniku Srbije, što mu je, prilikom nedavne posete Ugandi ministar trgovine Tomislav Momirovića, uputio posebnu poruku pozivajući ga da dođ u Srbiju.

Ministar Momirović je boravio u zvaničnoj poseti Africi u aprilu i tada je razgovarao sa Musevenijem o mogućoj trgovinskoj saradnji dve zemlje.

Srbiju sutra očekuje i svečano otvaranje jedinstvenog restorana i marketa Uganda konekt, u Beogradu na vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"HVALA MU ŠTO PODRŽAVA NAŠ SUVERENITET I TERITORIJALNI INTEGRITET": Vučić dočekao predsednika Ugande: Afrika postaje jedno od najvećih i najvažnijih tržišta na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023

Predsednik Vučić dočekao predsednika Ugande...Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, dočekao je danas predsednika Republike Ugande, Joverija Kagutu Musevenija, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji od 29. do 31. jula 2023. godine...Tokom posete, predsednici Srbije i Ugande obratili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.