Vučić: Cilj – 140 ili 150 milijardi u narednih 10 godina FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 10:51

Vučić: Cilj – 140 ili 150 milijardi u narednih 10 godina FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas na Regionalnom samitu o planu rasta za Zapadni Balkan i ekonomskom približavanju u Tirani.

Vučić je uoči samita ocenio da su povezivanje ekonomija, uklanjanje prepreka i napredak ka jedinstvenom tržištu "veliki ciljevi koji vode ka suštinskom razvoju" Srbije i regiona i boljoj budućnosti za sve građane.

Na samitu koji se održava u Kongresnojpalati razgovaraće se o evrointegracijama regiona i sprovođenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plana rasta za Zapadni Balkan.

Predviđeno je da se održe dve plenarne sesije, koje su posvećene postepenom uvođenju jedinstvenog tržišta i sprovođenju plana rasta.

Samitu će prisustvovati i komesar Evropske unije za proširenje i susedstvo Oliver Varhelji.

Plan rasta za Zapadni Balkan predviđa finansijsku podršku od šest milijardi evra, od kojih su dve milijarde bespovratni grantovi, a četiri milijarde povoljni krediti koje daje EU, a cilj je da se podstakne ekonomski rast regiona i ubrza socio-ekonomsko usklađivanje.

Plan se odnosi na period od 2024. do 2027. godine i predviđa da svaka vlada zapadnobalkanske šestorke dobije određenu sumu novca na svakih šest meseci, zavisno od reformi koje je sprovela u tom periodu.

Lideri Zapadnog Balkana su o planu rasta u januaru u Skoplju razgovarali sa zvaničnicima EU i SAD, kada je održan susret "Zapadni Balkan i EU".

Vučić je juče učestvovao na samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić stigao na Regionalni samit u Tirani o Planu rasta za Zapadni Balkan (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2024

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je na Regionalni samit u Tirani o Planu rasta za Zapadni Balkan i ekonomskom približavanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.