SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Vučić na potpisivanju ugovora za Moravski koridor: Od Beograda do Vrnjačke Banje za sat i po vremena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Vučić na potpisivanju ugovora za Moravski koridor: Od Beograda do Vrnjačke Banje za sat i po vremena!

Važan projekat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije "Bechtel Enka UK Limited".

Predsednik Srbije na početku obraćanja čestitao je ministarstvu, britanskoj kompaniji, ali pre svega narodu Srbije jer dobijaju, kako kaže, novi život.

- Autoput koji su ljudi sanjali decenijama, čekali da se nešto dogodi, verovali da je moguće da ga neko izgradi, sada se to dešava. Srećan sam zbog ugovora koji je danas potpisan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krenuće danas da se gradi auto-put. Taj put povezivaće Čačak preko Mrčajevaca, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Ćićevca, Pojata - rekao je Vučić..

On je naveo da će za manje od četiri godine biće završen ceo auto-put, a da će njegove deonice biti otvorene po etapama.

- Ovo je spajanje Koridora 11 i Koridora 10, Moravski koridor prolazi kroz srce Srbije. Rokovi izgradnje su dobri, reč je o strahovito efikasnim kompanijama, već do novembra 2021. godine biće završena deonica do Kruševca, a za manje od 4 godine biće završen najveći deo od Kralčjeva do Kruševca. Ovo će nam biti najširi auto-put. Moći ćete da vidote kako se kvalitetno radi. Reč je o digitalnom auto-putu - rekao je predsednik Srbije.

Vučić se zahvalio svim prisutnima, a obraćanje završio rečima poznatim pozdravom "Živela Srbija".

- Ovo će nam biti najširi auto-put, moći ćete da vidite kako se kvalitetno gradi i radi. Radimo najkvalitetnije, najbolje. Ovo će značiti mnogo za turiste, za dolazak investitora, da li znate šta će ovo značiti za Vrnjačku Banju. Od Beograda do Vrnjačke Banje stuizaće za sat i po vremena lagane vožnje - rekao je predsednik Srbije.

Vučić se zahvalio svim prisutnima, a obraćanje završio rečima poznatim pozdravom "Živela Srbija".

Nakon sastanka potpisan je komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor).

Ugovor je, u prisustvu predsednika Vučića, potpisala potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ideja o putu koji prolazi najplodnijim dolinama Južne i Zapadne Morave stara je koliko i srpska država.

Spajanjem Koridora 10 od Pojata, preko Ćićevaca, Stalaća, Kruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva, stizaće se do Čačka i Koridora 11.

Koridor dužine 110 kilometara povezaće pola miliona stanovnika. Uz izgradnju auto-puta planirana je i regulacija reke Morave.

Moravski koridor trebalo bi da bude gotov do 2022. godine, a vrednost radova procenjuje se na 755 miliona evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MORAVSKI KORIDOR Potpisan ugovor za izgradnju prvog "digitalnog" autoputa u Srbiji

Izvor: Blic, 05.Dec.2019

Ugovor će krenuti da se realizuje gotovo odmah, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon potpisivanja ugovora za izgradnju Moravskog koridora, koji će spojiti Pojate i Preljinu.

Nastavak na Blic...

VUČIĆ UŽIVO: Do Vrnjačke Banje najviše sat i po lagane vožnje! Potpisan ugovor za izgradnju auto-puta Pojate-Preljina!

Izvor: Kurir, 05.Dec.2019

Ovo je digitalni auto-put i najširi auto-put u Srbiji - rekao je Vučić objasnivši da je pronašao i tu zanimljivost, te dodao da će gradnja teći brzo jer je reč o izuzetno efikasnim kompanijama

Nastavak na Kurir...

Potpisan ugovor o izgradnji Moravskog koridora

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Dec.2019

BEOGRAD – Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina – Moravskog koridora, potpisan je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici tursko-američkog...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Potpisan komercijalni ugovor za izgradnju Moravskog koridora

Izvor: Beta Video, 05.Dec.2019

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima kompanije ``Behtel Enka UK Limitid``. Ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je ugovor o izgradnji deonice auto-puta ``Moravski koridor``, od Pojata do Preljine. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.