UPRAVO OBJAVLJENI REZULTATI: Srbija zabeležila rast od PET ODSTO, najbolja u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 18:28

UPRAVO OBJAVLJENI REZULTATI: Srbija zabeležila rast od PET ODSTO, najbolja u regionu

Izveštaj EK se odnosi samo za kandidate i potencijalne kandidate.

Prema upravo objavljenim podacima Evropske Komisije (EK), Srbija je ostvarila rast GDP od 5% u prvom kvartalu 2020.

To ujedno ubedljivo najbolji rezultat u regionu.

Kako je navedeno, Albanija je zabeležila minus od -2.5, Severna Makedonija imala je rast 0.2, Crna Gora 2.7, BiH 2.0 i KiM 1.3.

Srbija je tako imala bolji rezultatt i od Turske koja je na 4.5 odsto.

Izvestaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EK se odnosi samo za kandidate i potencijalne kandidate.

- Očekujemo rezultate za drugi kvartal i po svim prognozama i projekcijama, ko god da ih prati, da li je to MMF ili Svetska banka, Srbija će imati najbolji rezultat u Evropi ove godine. Treba dosta raditi na tome da se to i zadrži, ali već sledeće godine idemo sa visokim stopama rasta 6,5 i 7 odsto, tako da sa te strane, Srbija je spremno dočekala ovu krizu sa korona virusom - rekli su iz Ministarstva Srbije.

- Srbija je izbegla najcrnji scenario. Kod nas nemate ni masovnih zatvaranja fabrika, nemate ni masovnog otpuštanja zaposlenih i sve je to posledica odgovorne ekonomske politike - dodaje se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.