U zamrzivaču kraljevačke bolnice nađeno 13 mrtvih beba, nema ko da ih sahrani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zamrzivaču kraljevačke bolnice nađeno 13 mrtvih beba, nema ko da ih sahrani

Rukovodstvo Opšte bolnice ,,Studenica'' u Kraljevu oglasilo se danas saopštenjem u kome je potvrđeno da je 13 mrtvorođenih beba čuvano od 2016 godine u ovoj bolnici ali i da su se pridržavali svih zakonskih propisa jer sve do decembra 2018. godine nije doneta gradska odluka da se ove bebe sahrane.

Sa druge strane Radiša Pavlović član vladine komisije za rasvetljavanje slučajeva nestale dece u Srbiji tvrdi da se dojava koju su imali o kraljevačkoj bolnici na kraju ispostavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tačnom i najavljuje da će se utvrditi istina čije su bebe i da li su sve mrtvorođene.

Udruženje za istinu i pravdu o bebama koje sarađuje sa vladinom komisijom u slučajevima nestale dece dobilo je dojavu da se u kraljevačkoj bolnici od 2016. godine drže tela mrtvorođenih beba.

"Naravno došla je inspektorka za zdravstvo, zajedno smo otišli pošto nam je potvrđena informacija i na mesto gde su nas odveli naišli smo na zamrzivače. Znate šta to je pokušaj skretanja pažnje na nečiji nemar i bahatost u ovome, ovo je monstruozno što smo mi videli. Demantujem informaciju da su sve bebe mrtvorođene, to nije tačno, jedna od tih beba, za koju smo imali prilike da napravimo uvid, je nađena na deponiji i doneta je u tu bolnicu još 2016. godine i ona se tu čuva. Ako za ostale nismo imali prilike da utvrdimo jer su nam zatvorili taj protokol kada su došli tužilac i inspektori policije, za tu bebu su odgovorni", rekao je Radiša Pavlović, predsednik upravnog odbora Udruženja za istinu i pravdu o bebama i član vladine komisije za ispitivanje i postupanje državnih organa u rasvetljavanju slučajeva nestale dece u Srbiji.

Članovi Udruženja za istinu i pravdu o bebama nadaju se da će uz pomoć vladine komisije istražiti i ostale bolnice u Srbiji.

"Predložićemo da se odradi pun nadzor u svim bolnicama u Srbiji gde god postoji porodilište ovako zatečeno stanje kao ovde je nedopustivo, da se sve utvrdi u svim bolnicama i ako postoji to je nešto što je šokantno i treba da se spreči u narednom periodu i da se pribave svi potrebni podaci o majkama koje su te bebe rodile, da one potvrde da li su to njihova deca i onda ćemo imati tek svi punu istinu", dodao je Pavlović.

Rukovodstvo Opšte bolnice u Kraljevu oglasilo se danas saopštenjem.

U saopštenju opšte bolnice u Kraljevu stoji da se od 2016. godine čuva 13 mrtvorođenih beba po zakonski predviđenim pravilima s obzirom na to da je gradska odluka o sahranjivanju tih beba doneta u decembru 2018. godine. U narednom periodu od formiraće se komisija od ovlašćenih preduzeća Čistoće Kraljevo i Opšte bolnice u Kraljevu kako bi se sahranile te bebe

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Direktor bolnice u Kraljevu otkriva zbog čega se u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 13 MRTVIH BEBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2019

U Opštoj bolnici u Kraljevu pronađeno je u zamrzivaču 13 mrtvih beba, a zamenik direktora te zdravstvene ustanove Dragan Kaljević se tim povodom oglasio...Kaže da je reč o mrtvorođenim bebama koje još nisu sahranjene...-To su mrtvorođene bebe koje još nismo sahranili, jer nemamo gde da ih sahranimo....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.