Kraljevo: Odakle u zamrzivaču 13 mrtvih beba?

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Odakle u zamrzivaču 13 mrtvih beba?

Kraljevo -- U Opštoj bolnici u Kraljevu pronađeno u zamrzivaču 13 mrtvih beba, preneli su mediji. Zamenik direktora te bolnice: Reč je o mrtvorođenim bebama.

"To su mrtvorođene bebe koje još nismo sahranili, jer nemamo gde da ih sahranimo. Ništa nije pronađeno, jer to nismo ni krili. Te bebe se nalaze na patologiji, kako nalažu svi propisi", navodi zamenik opšte bolnice Dragan Kaljević.

Objasnio je i da se radi o bebama koje roditelji nisu hteli da preuzmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sami sahrane, što po zakonu nisu ni dužni da urade.

Dodaje i da je u toku formiranje komisije koja će odlučivati o mestu gde će se mrtvorođene bebe u budućnosti sahranjivati u Kraljevu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U zamrzivaču kraljevačke bolnice nađeno 13 mrtvih beba, nema ko da ih sahrani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2019

Rukovodstvo Opšte bolnice ,,Studenica'' u Kraljevu oglasilo se danas saopštenjem u kome je potvrđeno da je 13 mrtvorođenih beba čuvano od 2016 godine u ovoj bolnici ali i da su se pridržavali svih zakonskih propisa jer sve do decembra 2018. godine nije doneta gradska odluka da se ove bebe sahrane...Sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kraljevo: Jedno novorođenče nađeno pored kontejnera, 12 nisu hteli da preuzmu roditelji (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 17.Jan.2019

U kraljevačkoj Opštoj bolnici saopšteno da roditelji mrtvorođenu decu nisu hteli da preuzmu od 2016. Nije postojala gradska odluka o sahranjivanju do kraja 2018. JEDNA od 13 beba, koje su članovi Republičke komisije za nestale bebe otkrili mrtve u zamrzivačima Opšte bolnice...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.