Zamenik direktora bolnice u Kraljevu: Nismo ništa krili, mrtvorođene bebe nemamo gde da sahranimo!

Izvor: Večernje novosti, 17.Jan.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik direktora bolnice u Kraljevu: Nismo ništa krili, mrtvorođene bebe nemamo gde da sahranimo!

U Opštoj bolnici u Kraljevu pronađeno je u zamrzivaču 13 mrtvih beba, a zamenik direktora te zdravstvene ustanove Dragan Kaljević kaže da je reč o mrtvorođenim bebama koje još nisu sahranjene BEOGRAD - U Opštoj bolnici u Kraljevu pronađeno je u zamrzivaču 13 mrtvih beba, preneli su danas beogradski mediji, a zamenik direktora te zdravstvene ustanove Dragan Kaljević kaže za Tanjug da je reč o mrtvorođenim bebama koje još nisu sahranjene. "To su mrtvorođene bebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koje još nismo sahranili, jer nemamo gde da ih sahranimo. Ništa nije pronađeno, jer to nismo ni krili. Te bebe se nalaze na patologiji kako nalažu svi propisi", navodi Kaljević. PROČITAJTE JOŠ - DRAMA U KRALjEVU: Pacijentkinja uletela u Opštu bolnicu i kuhinjskim nožem nasrnula na medicinsko osoblje Objasnio je i da se radi o bebama koje roditelji nisu hteli da preuzmu i sami sahrane, što po zakonu nisu ni dužni da urade. Dodaje i da je u toku formiranje komisije koja će odlučivati o mestu gde će se mrtvorođene bebe u budućnosti sahranjivati u Kraljevu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kraljevačka bolnica: Tela beba čuvaju se po propisu

Izvor: RTS, 17.Jan.2019

Nakon što je objavljeno da u Opštoj bolnici u Kraljevu u zamrzivaču čuvaju tela 13 beba, oglasila se uprava te bolnice. Kažu da je reč o mrtvorođenim bebama u periodu od 2016. do 2018. godine koje nisu sahranjene. Ističu da se tela čuvaju po svim Zakonom predviđenim propisima, o čemu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.