U vrtićima i igraonicama i dalje rade na crno

Izvor: B92, 20.Mar.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vrtićima i igraonicama i dalje rade "na crno"

Beograd -- U objektima u kojima se organizuju proslave rođendana i vrtićima u Beogradu, otkriveno je da je od 97 zatečenih radnika njih pet radilo "na crno".

U nadzorima koje je Inspektorat za rad 18. marta sproveo u igraonicama pet radnika nije imalo ugovore o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno osiguranje.

Nadzorima je obuhvaćeno 38 poslodavaca, a ove vanredne kontrole inspekcija je vršila i u prvoj i u drugoj smeni, saopštilo je Ministarstvo rza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na osnovu utvrđenih činjenica, inspektori su doneli doneli tri rešenja sa nalozima za otklanjanje nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i četiri naloga na zapisnik u oblasti radnih odnosa.

Većina izvršenih nadzora je još uvek u toku i biće okončani kada inspektorima bude dostavljena potrebna dokumentacija, i pošto izjavu da odgovorno lice kod poslodavca koje nije bilo prisutno tokom vršenja nadzora.

U nadzorima koji su u igraonicama, rođendaonicama i vrtićima u Beogradu izvršeni početkom februara ove godine zatečen je veći broj radnika "na crno" i tada je utvrđeno da je od ukupnog broja zatečenih na radu čak 12 odsto njih bilo neprijavljeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U vrtićima i igraonicama i dalje rade "na crno"

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2016

U objektima u kojima se organizuju proslave rođendana i vrtićima u Beogradu, otkriveno je da je od 97 zatečenih radnika njih pet radilo "na crno"...U nadzorima koje je Inspektorat za rad 18. marta sproveo u igraonicama pet radnika nije imalo ugovore o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.