U tri kvartala investiran 861,1 milion maraka

Izvor: Capital.ba, 28.Dec.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U tri kvartala investiran 861,1 milion maraka

SARAJEVO, Direktne strane investicije u BiH u tri kvartala ove godine iznosile su 861,1 milion KM, što je više za 29 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Centralne banke BiH. Ovaj iznos nadmašio je iznose investicija u 2018. i 2017. godini, koje su sa oko 800 miliona KM takođe bile rekordne u posljednjih desetak godina, saopšteno je iz Agencije za unapređenje stranih investicija /Fipa/ BiH. “Objavljeni podaci u potpunosti potvrđuju ranije najave direktora Fipe Gordana Milinića >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da će ova godina biti rekordna po direktnim stranim investicijama u BiH i da postoje realne šanse da se dostigne magična suma od milijardu KM”, ističe se u saopštenju. Iz Fipe navode da su posljednje tri godine najjače po investicijama, od velike ekonomske krize 2008. godine, te da nagovještavaju bolje dane za investicije u BiH. “Svi napori Fipe, intenziviranje direktnih kontakata sa potencijalnim stranim investitorima, učešće na velikom broju investicionih konferencija, organizovanje većeg broja investicionih skupova u saradnji sa diplomatsko-konzularnom mrežom BiH i niz raznih promotivnih ativnosti Agencije davali su indikatore da će ova godina biti najuspješnija za BiH u oblasti direktnih stranih ivesticija”, naglašava se u saopštenju. Srna Чланак U tri kvartala investiran 861,1 milion maraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

NAJUSPEŠNIJA GODINA FIPA očekuje milijardu maraka direktnih stranih investicija u BiH

Izvor: Blic, 28.Dec.2019

Ova godina biće rekordna po direktnim stranim investicijama u Bosni i Hercegovini i postoje realne šanse da se dostigne magična suma od milijardu maraka, a to potvrđuju i najnoviji podaci Centralne banke BiH o direktnim stranim investicijama, saopštila je agencija FIPA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.