U septembru ukupan promet veći za 9,2 odsto

Izvor: Capital.ba, 28.Okt.2020, 17:10

U septembru ukupan promet veći za 9,2 odsto

SARAJEVO – Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u septembru, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 9,2 odsto u odnosu na avgust, objavila je Agencija za statistiku BiH. izvor: Novosti.hr Rast prometa od 10,2 odsto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim proizvodima rast je iznosio 7,7 odsto. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u septembru ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je rast od 8,7 odsto u odnosu na avgust. Rast prometa od 10,4 odsto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim proizvodima rast od sedam odsto. Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u septembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 6,2 odsto. Promet prehrambenim proizvodima u devetom mjesecu zabilježio je pad od 0,3 odsto u odnosu na septembar prošle godine, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 1,5 odsto. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u septembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 4,3 odsto. Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 2,7 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima pad od 0,6 odsto. Srna Чланак U septembru ukupan promet veći za 9,2 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

SASE: Promet premašio 119.000 KM

Izvor: Capital.ba, 29.Okt.2020, 16:20

SARAJEVO – Na Sarajevskoj berzi danas je ostvareno 119.382 KM ukupnog prometa, a u okviru 12 transakcija prometovana su 4.592 vrijednosna papira. izvor: klix.ba Dnevni rast vrijednosti imale su akcije “BH Telekoma” iz Sarajeva od 2,86 odsto, dok pad vrijednosti nije zabilježen, saopšteno je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.