U septembru počinje gradnja dva auto-puta u RS

Izvor: B92, 09.Avg.2022, 14:49

U septembru počinje gradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor–Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije počinje i izgradnja deonice Bijeljina–Rača.

Time će Republika Srpska postati veliko gradilište, najavio je vršilac dužnosti direktora “Auto-puteva Republike Srpske” Slobodan Stanarević.

Stanarević je naveo da je rok za izgradnju deonice auto-puta Prijedor–Banjaluka u dužini od 42 kilometra pet godina i da radovi kreću iz Prijedora, prenosi Kapital (Capital).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Verujem da će Kinezi sve završiti i pre roka, jer im je cilj da period koncesije od 30 godina počne što pre“, rekao je Stanarević za “Glas Srpske”.

Stanarević kaže da bi sredinom septembra, prema planu, trebalo da počnu i zvanični radovi na deonici auto-puta Bijeljina–Rača.

"Verujem da ćemo do kraja godine sa turskom kompanijom postići i dogovor oko deonice od Bijeljine do Brčkog, a već imamo i predloge oko trase koja bi trebalo da ide kroz distrikt Brčko. S tim ćemo izaći u javnost kada se sve strane usaglase“, rekao je Stanarević.

On je najavio da na jesen kreće i gradnja petlje u Mahovljanima na auto-putu Banjaluka–Gradiška koja će služiti za isključenje na aerodrom.

Prema njegovim rečima, Srpsku, pored gorepomenutih puteva, čeka još niz veoma značajnih infrastrukturnih projekata kao što je deonica auto-puta Vukosavlje–Brčko, ali i brzi putevi od Prijedora do Kozarske Dubice i od Bijeljine do Trebinja.

"Brzi putevi nisu u planu ove i iduće godine, ali sigurno će biti realizovani. Takođe, jedna kineska kompanija je zainteresovana za gradnju auto-puta Banjaluka – Mrkonjić Grad. Planovi su veliki, a dobrobiti komunikacione mreže koju gradimo biće ogromni“, istakao je Stanarević.

Izgradnjom auto-puteva od Novog Grada do Banjaluke, zatim do Doboja, Vukosavlja, Brčkog, Bijeljine, Rače pa sve do Beograda, Stanarević smatra da će se doprineti razvoju kompletnog severa Srpske i svih lokalnih zajednica koje gravitiraju tom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.