U septembru počinje izgradnja dva autoputa u Srpskoj

Izvor: Capital.ba, 09.Avg.2022, 09:41

U septembru počinje izgradnja dva autoputa u Srpskoj

BANJALUKA – Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime će Republika Srpska postati veliko gradilište, najavio je vršilac dužnosti direktora “Autoputeva Republike Srpske” Slobodan Stanarević. FOTO: Agencije Stanarević je naveo da je rok za izgradnju dionice auto-puta Prijedor-Banjaluka u dužini od 42 kilometra pet godina i >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da radovi kreću iz Prijedora. “Vjerujem da će Kinezi sve završiti i prije roka jer im je ci&shy;lj da period koncesije od 30 godina počne što prije“,  rekao je Stanarević za “Glas Srpske”. Stanarević kaže da bi sredinom septembra, prema planu, trebalo da počnu i zvanični radovi na dionici auto-puta Bijeljina-Rača. “Vjerujem da ćemo do kraja godine sa turskom kompanijom postići i dogovor oko dionice od Bijeljine do Brčkog, a već imamo i prijedloge oko trase koja bi trebalo da ide kroz distrikt Brčko. S tim ćemo izaći u javnost kada se sve strane usaglase“, rekao je Stanarević. On je najavio da na jesen kreće i gradnja petlje u Mahovljanima na auto-putu Banjaluka-Gradiška koja će služiti za isključenje na aerodrom. Prema njegovim riječima, Srpsku pored gore pomenutih puteva čeka još niz veoma značajnih infrastrukturnih projekata kao što je dionica auto-puta Vukosavlje – Brčko, ali i brzi putevi od Prijedora do Kozarske Dubice i od Bijeljine do Trebinja. “Brzi putevi nisu u planu ove i iduće godine, ali sigurno će biti realizovani. Takođe, jedna kineska kompanija je zainteresovana za gradnju auto-puta Banjaluka-Mrkonjić Grad. Planovi su veliki, a dobrobiti komunikacione mreže koju gradimo biće ogromni“, istakao je Stanarević. Izgradnjom auto-puteva od Novog Grada do Banjaluke, zatim Doboj, Vukosavlje, Brčko, Bijeljina, Rača pa sve do Beograda, Stanarević smatra da će se doprinijeti razvoju kompletnog sjevera Srpske i svih lokalnih zajednica koje gravitiraju na tom području.   Srna Чланак U septembru počinje izgradnja dva autoputa u Srpskoj се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U septembru kreće gradnja dva auto-puta u RS

Izvor: B92, 09.Avg.2022

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja deonice Bijeljina-Rača...Time će Republika Srpska postati veliko gradilište, najavio je vršilac dužnosti direktora “Auto-puteva Republike Srpske” Slobodan Stanarević...Stanarević...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.