U ponedeljak Sporazum o pomoći vredan 22 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2021, 12:34

U ponedeljak Sporazum o pomoći vredan 22 miliona dolara

Potpisivanjem amandmana na Sporazum o pomoći između Srbije i SAD za bolje funkcionisanje javne uprave i na Sporazum dve zemlje za konkurentniju tržišnu ekonomiju u ponedeljak će Srbiji biti obezbeđena dodatna bespovratna pomoć od 22 miliona dolara.

Potpisivanju će, kako je saopšteno iz Ministarstva za evropske integracije, prethoditi sastanak resorne ministarke Jadranke Joksimović sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem i v.d. direktorom Američke agencije za međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvoj (USAID) u Srbiji Šenlijem Pinčotijem.

Ova sredstva deo su ukupnog fonda od 115 miliona dolara namenjenog sprovođenju nove Strategije saradnje USAID sa Srbijom do decembra 2025. godine.

Strategijom je predviđeno osnaživanje partnerstva sa Vladom Srbije, privatnim sektorom i civilnim društvom.

Čilj partnerstva je da se unapredi demokratska uprava, ubrza inkluzivni ekonomski razvoj, pokrenu javni i privatni resursi, kako bi se otvorila bolje plaćena radna mesta i omogućilo građanima da efikasnije koriste usluge državnih institucija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SJAJNE VESTI ZA SRPSKU EKONOMIJU: U ponedeljak "pada" potpis na sporazum o pomoći vredan 22 miliona dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021

Potpisivanju će, kako je saopšteno iz Ministarstva za evropske integracije, prethoditi sastanak resorne ministarke Jadranke Joksimović sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem..Potpisivanjem amandmana na Sporazum o pomoći između Srbije i SAD za bolje funkcionisanje javne uprave i na Sporazum...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.