U februaru zabilježen pad prometa u trgovini na malo  za 1,8 odsto

Izvor: Capital.ba, 01.Apr.2023, 12:35

U februaru zabilježen pad prometa u trgovini na malo za 1,8 odsto

SARAJEVO – Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u februaru, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 1,8 odsto u odnosu na januar. Foto: Pixabay Pad prometa od 1,7 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, te 2,4 odsto u prometu neprehrambenim proizvodim, podaci su Agencije za statistiku BiH. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u februaru manji je za 1,3 odsto u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na januar. Pad prometa od 2,1 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim proizvodima iznosio je 1,3 odsto. Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u februaru veći je za 8,2 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine. U februaru ove godine u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima veći je za 14,3 odsto, a neprehrambenim proizvodima za 10,5 odsto. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u drugom mjesecu ostvario je rast od devet odsto u odnosu na februar prethodne godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 2,9 odsto, a neprehrambenim proizvodima od 21,8 odsto. Srna Чланак U februaru zabilježen pad prometa u trgovini na malo za 1,8 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Promet industrije u FBiH u februaru manji za 2,5 odsto

Izvor: Capital.ba, 01.Apr.2023

SARAJEVO – Ukupan desezonirani promet industrije u Federaciji BiH /FBiH/ u februaru manji je za 2,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec. FOTO: Pixabay U istom periodu na domaćem tržištu zabilježen je pad od 1,1 odsto, a na stranom od 3,6 odsto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku. U februaru...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.