U Vršcu počela izgradnja fabrike opreme za dijalizu

Izvor: Studio B, 27.Sep.2013, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vršcu počela izgradnja fabrike opreme za dijalizu

U Vršcu je danas nemačka kompanija Frezenijus medikal kar (Fresenius Medical Care) počela izgradnju fabrike u kojoj će proizvoditi opremu za dijalizu.

Uz investiciju od 16 miliona evra, biće zaposleno 429 radnika, a proizvodnja počinje novembra 2014. godine.

Ambasador Nemacke u Srbiji Hajnc Vilhelm je istakao na svečanosti da ta nova investicija pokazuju da investitori imaju poverenje u Srbiju.

Prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vučcić koji je rekao Vlada radi na popravljanju uslova poslovanja i nastoji da privuče što veći broj nemačkih investicija.

"Mi hoćemo što više nemačkih investicija i da sa Nemačkom budemo deo Evropske unije i zato moramo da ispunimo visoke standarde", istakao je Vučić.

On je ocenio da je "izvandredan reuzltat" što će u novoj fabrici u Vršcu biti otvoreno 429 radnih mesta, tako da će Frezenijus medikal ker u Srbiji zapošljavati više od 800 ljudi.

"To je podvig za Srbiju i Srbija će uraditi sve da nemačka kompanija poželi da poveća broj radnika u Srbiji", rekao je Vučić i dodao će zahvaljujući fabrici u Vršcu Frezenijus medikal ker povećati godišnji izvoz iz Srbije za 30 miliona evra.

Frezenijus medikal ker je najveći proizvođač opreme za dijalizu i kroz mrežu od više od 3.000 klinika omogućava dijalizu 260.000 pacijenata.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova fabrika nemačke kompanije u Vršcu

Izvor: Beta, 27.Sep.2013

VRSSAC, 27. septembra 2013. (Beta) - Nemačka kompanija Frezenijus medikal kar (Fresenius Medical Care) počela je u petak u Vršcu izgradnju fabrike u kojoj će proizvoditi opremu za dijalizu...Uz investiciju..

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.