Izvor: Beta, 26.Apr.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji uništeno 250.000 komada falsifikovanih poslastica, mahom za decu

Carinici Srbije su zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine, 2017. godine zadržali 1,5 milion komada raznih proizvoda, a ove godine uništili više od 250.000 komada raznih falsifikovanih konditorskih proizvoda, uglavnom namenjenih deci, objavila je danas Uprava carina Srbije. "Evropska komisija je u godišnjem izveštaju o napretku Srbije na putu pridruživanja EU ocenila napore u zaštiti intelektualne svojine najvišim ocenama. Carinska služba je nosilac Poglavlja 29 – carinska unija, a značajan doprinos od nje se očekuje i u Poglavlju 7 koje se direktno odnosi na zaštitu intelektualne svojine", kazala je pomoćnica direktora Uprave carina Sonja Lazarević povodom Svetskog dana intelektualne svojine.Na skupu u Zavodu za intelektulanu svojinu ona je istakla da su carinski propisi u oblasti zaštite prava intelektualne svojine u Srbiji u velikoj meri uskladjeni s propisima EU.Najavila da će od sutra raditi elektronska baza podataka o zaštićenim brendovima, nosiocima prava za te brendove i postupcima koji se u vezi sa njima vode.Aplikacija za to će biti na sajtu Uprave carina (http://www.upravacarina.rs/cyr/Stranice/Default.aspx).

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carina: Uništeno 250.000 komada falsifikovanih slatkiša

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2018

Carinici Srbije su zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine, 2017. godine zadržali 1,5 milion komada raznih proizvoda, a ove godine uništili više od 250.000 komada raznih falsifikovanih konditorskih proizvoda, uglavnom namenjenih deci, objavila je danas Uprava carina Srbije..."Evropska komisija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.