U Grazu hospitalizirane dvije žene zbog sumnje na koronavirus

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Jan.2020, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grazu hospitalizirane dvije žene zbog sumnje na koronavirus

GRAZ - Austrijski mediji pišu kako su se pojavili prvi sumnjivi slučajevi koronavirusa u Grazu. U bolnici u Grazu trenutno su na promatranju dvije pacijentice sa sumnjivim simptomima, piše Kleine Zeitung.

Dvije pacijentice sa sumnjivim simptoima liječe se u Grazu, potvrdila je Državna medicinska uprava Austrije, prenosi 24sata.

Jedna pacijentica je iz Azije, obje su izolirane, nalaze se u jednokrevetnim sobama i kontakti s drugim ljudima su im strogo ograničeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Liječnica Ilse Gross objasnila je da je Austrija na vrhuncu vala gripe zbog čega se povećava i broj slučajeva za koje se sumnja da se radi o koronavirusu.

Pored tipičnih simptoma bolesti, osobe moraju imati i vezu s putovanjem u Kinu kako bi se smatrali sumnjivim slučajem. Navodno je to slučaj s ovim pacijenticama.

Rezultati viroloških ispitivanja očekuju ​​najkasnije do sutra. Do tada, pojačane mjere sigurnosti ostat će na snazi. To su iste mjere koje se poduzimaju za svaku zaraznu bolest u bolnici, tvrde liječnici. Ukoliko se sumnjivi slučajevi potvrde, to bi bila prva pojava koronavirusa u Austriji, piše Kleine Zeitung.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.