U „Erport siti” biće investirano 200 miliona evra

Izvor: Politika, 29.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U „Erport siti” biće investirano 200 miliona evra

Regionalna medijska organizacije za nekretnine „Evropaproperti” iz Bukurešta proglasila je ovaj poslovni centar za najuspešniji projekat u jugoistočnoj Evropi

Izgradnja poslovnog parka „Erport siti Beograd” biće završena za oko šest godina, a ukupna investicija će dostići 200 miliona evra, izjavio je juče generalni direktor tog parka Gili Dekel.

Kada bude završen, „Erport siti” će imati ukupno 186.000 kvadratnih metara funkcionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poslovnog prostora sa svim pratećim sadržajima, kazao je on na konferenciji za novinare.

Regionalna medijska organizacije za nekretnine „Evropaproperti” iz Bukurešta proglasila je „Erport siti” za najuspešniji projekat u jugoistočnoj Evropi u kategoriji poslovnog prostora.

Dekel je naveo da su do sada završene dve od pet faza projekta, dok će treća faza, posle koje će biznis park na lokaciji starog beogradskog aerodroma imati oko 65.000 kvadratnih metara, uskoro biti završena. „Četvrta faze izgradnje biće u pravcu Tošinog bunara”, kazao je on.

Prema rečima Dekela, u toku je useljavanje dve završene poslovne zgrade, a stalni zakupci poslovnog prostora u „Erport sitiju” su „Telenor”, Unikredit banka, „Ju-Es stil Srbija”, „Grand kafa”, OMV, „Dipon”, „Unilever” i druge kompanije.

Investitori tog projekta, koji je proglašen za najuspešniju grinfild investiciju u regionu za 2006. godinu po OECD-ovim kriterijumima, jesu kompanije „Afrika-Izrael” i „Tidhar”, koje grade u Evropi, Africi i Americi.

Beta

[objavljeno: 30/05/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.