Turističko naselje kod Tivta sa 6 zvezdica

Izvor: S media, 14.Nov.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turističko naselje kod Tivta sa 6 zvezdica

Ruska kompanija Metropol grup, koja je vlasnik ostrva Sveti Marko u zalivu kod Tivta u Boki Kotorskoj, najavila je da će graditi ekskluzivno turističko naselje visoke kategorije, koje će imati šest zvezdica.

Kako je za Tanjug izjavio generalni direktor Metropol grupe Oleg Karol , hotelsko-turistički sadržaj na ovom ostrvu nalaziće se na prostoru od 80.000 kvadratnih metara, a u projekat će biti investirano oko 300 miliona evra.

On je rekao da će se prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izgradnje maksimalno voditi računa o očuvanju prirodnog ambijenta. Biće korisćene savremene tehnologije koje ne nanose štetu okolini, a struja će biti jedini izvor energije za sva vozila na ostrvu.

Karol je ocenio da je projekt izuzetno važan za razvoj celog regiona i za razvoj crnogorskog turističkog potencijala, shodno strategiji nacionalnog razvoja.

Za izgradnju turističkih kapaciteta na ostrvu Sveti Marko kod Tivta biće angažovano od 450 do 900 radnika, a nakon njegovog otvaranja biće zaposleno njih 300 do 470.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.