Tržište elektronskih komunikacija spremno za borbu

Izvor: S media, 26.Okt.2010, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište elektronskih komunikacija spremno za borbu

Tržište elektronskih komunikacija u Srbiji spremno je za žestoku utakmicu i borbu kompanija za svakog korisnika što će doprineti ponudi boljih i brojnijih usluga u ovom sektoru za gradjane, izjavila je danas ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

"Za elektronsko poslovanje je bitan zakonski okvir koji obezbedjuje sigurnost i predvidivost poslovanja što znači da se zna sta su čije odgovornosti i nadležnosti, ali isto tako bitno je da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i što šira korisnička baza", rekla je Matić na IBM Forumu.

Srbija na začelju po kvalitetu Interneta

Prema njenim rečima, u korišćenju širokopojasnog interneta Srbija zaostaje za regionom, ali je po broju korisnika mobilne telefonije lider.

"Konkurencija u mobilnoj telefoniji omogućava gradjanima da izaberu pakete koji zadovojavaju nihove potrebe i zahteve", rekla je Matić i dodala da očekuje da će liberalizacija u elektronskim komunikacijama dovesti do iste tržišne utakmice u segmentu interneta, fiksne telefonije i IPTV.

Ministarka je navela da je od značaja za elektronsko poslovanje i digitalizacija televizije koja će biti završena u narednih godinu i po dana.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.