Matić: Cena za Telekom nije konačna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Cena za "Telekom" nije konačna

BEOGRAD -

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić izjavila je danas da je cena od 1, 4 milijarde evra za "Telekom" doneta u načelu, ali da ta odluka još nije zvanična.

Matić je istakla da će odluka o konačnoj ceni biti doneta u najskorije vreme, ali nije mogla da precizira kada.

U toku je podnošenje prijava svih zainteresovanih potencijalnih kupaca "Telekoma", a faza za pregovore će nastupiti kasnije, rekla je Matić na IBM forumu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ministarka je ranije izjavila da se u ovom trenutku ne pregovara ni sa jednim kupcem "Telekoma", a da su interesovanje osim "Dojče telekoma", izrazili "Frans telekom", "Telekom Austrije" i egipatski "Oraskom".

SRS traži novu sednicu o Telekomu

Poslanička grupa SRS zatražila je danas da se prekine aktuelna sednica parlamenta i da se na novoj sednici na dnevni red po hitnom postupku uvrsti pitanje prodaje i obustave prodaje Telekoma.

Poslanik SRS Dejan Mirović izjavio je na konferenciji za novinare u parlamentu Srbije da ta stranka traži povlačenje javnog poziva za prodaju Telekoma jer smatra da je taj poziv ne samo štetan već i u suprotnosti sa zakonima o privatizaciji i o ministarstvima.

"Raspravi treba da prisustvuju nadležni ministri i da se izjasne transparentno, a ne da na ovaj čudan način prodaju najuspešnije javno preduzeće", kazao je Mirović i dodao da SRS traži da se obustave sve aktivnosti oko prodaje Telekoma

Prema njegovim rečima, u trenutku velike ekonomske krize, “kojoj se ne vidi kraj”, nije adekvatno već skandalozno da se prodaje preduzeće koje donosi prihod od oko 130 miliona evra godišnje, koje ima sedam miliona korisnika i koje ima 10.000 zaposlenih.

Prema njegovim rečima, Siti grupa koja je izabrana za privatizacionog savetnika je "najblaže rečeno u sukobu interesa jer je ta firma privatizacioni savetnik Dojče telekoma koji se pominje kao jedan od glavnih pretendenata za kupovinu Telekoma Srbije".

SRS je u zahtevu podnetom parlamentu za održavanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o Telekomu predložila i zaključak u kome se Vlada Srbije poziva da odmah obustavi sve aktivnosti oko prodaje, poništi Zaključak od 14. oktobra o prodaji Telekoma i da naloži nadležnom ministarstvu da poništi Javni poziv za učešće na tenderu za prodaju 51 odsto akcija Telekoma.

Barać: Srbija nazaduje u borbi protiv korupcije

Predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verica Barać ocenila je danas da Srbija nazaduje u borbi protiv korupcije jer se zakoni ne primenjuju i nije omogućen rad nezavisnim institucijama.

"Očigledan dokaz nazadovanja u borbi protiv korupcije je sve veći uticaj izvršne vlasti na rad nezavisnih institucija i medija", rekla je Barać, a

kao primere je navela urušavanje Komisija za zaštitu konkurencije izborom novih članova, kao i cenzuru informacija koje se odnose na prodaju Telekoma Srbija.

"Mediji ne objavljuju stručna mišljenja o lošim posledicama odluke da se proda Telekom već svakodnevno licitiraju na šta će biti potrošene pare od te prodaje", rekla je Barać.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cena za "Telekom" od 1,4 milijarde evra nije konačna

Izvor: Blic, 26.Okt.2010

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić izjavila je danas da je cena od 1, 4 milijarde evra za "Telekom" doneta u načelu, ali da ta odluka još nije zvanična. ..Matić je istakla da će odluka o konačnoj ceni biti doneta u najskorije vreme, ali nije mogla da precizira kada....

Nastavak na Blic...

Tržište elektronskih komunikacija spremno za borbu

Izvor: S media, 26.Okt.2010

Tržište elektronskih komunikacija u Srbiji spremno je za žestoku utakmicu i borbu kompanija za svakog korisnika što će doprineti ponudi boljih i brojnijih usluga u ovom sektoru za gradjane, izjavila je danas ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić..."Za elektronsko poslovanje...

Nastavak na S media...

Cena za Telekom nije konačna

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2010

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izjavila je danas da je cena od 1, 4 milijarde evra za "Telekom" doneta u načelu, ali da ta odluka još nije zvanična.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.