Trump zabranio američkim kompanijama upotrebu strane telekomunikacijske opreme

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Maj.2019, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump zabranio američkim kompanijama upotrebu strane telekomunikacijske opreme

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump proglasio je izvanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od "stranih neprijatelja", javlja BBC.

Trump je potpisao naredbu koja zabranjuje američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje da predstavlja rizik po nacionalnu sigurnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << U naredbi se ne navodi nijedna kompanija, ali se vjeruje da je glavna "meta" Huawei.

Kineski tehnološki div je poručio da će ograničavanje njegovog poslovanja u SAD-u samo donijeti štetu američkim potrošačima i kompanijama. Nekoliko zemalja predvođenih SAD-om je izrazilo zabrinutost da Kina može koristiti Huaweijeve proizvode za nadzor, odnosno špijuniranje.

SAD su izvršile pritisak na saveznike s namjerom da zaobiđu Huawei kada je riječ o 5G mreži.

Američko ministarstvo trgovine je uvrstilo Huawei na listu kompanija kojima je zabranjena kupovina tehnologije od američkih firmi bez dozvole vlade.

Ovi potezi će vjerojatno dodatno povećati tenzije između SAD-a i Kine, koje su već eskalirale ovoga tjedna zbog visine tarifa u trgovačkom ratu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Tramp zabranio upotrebu strane telekomunikacione opreme

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2019

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od "stranih neprijatelja", javlja BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.