Trgovinski lanci iz arapskih zemalja pozvali na bojkot francuskih proizvoda

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 09:19

Trgovinski lanci iz arapskih zemalja pozvali na bojkot francuskih proizvoda

Istanbul -- Trgovinski lanci iz nekoliko arapskih zemalja pozvali su juče na bojkot francuskih proizvoda.

Do toga je došlo nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron obećao da se njegova zemlja neće odreći karikatura proroka Muhameda.

Francuski predsednik je tu izjavu dao u četvrtak na komemorativnom skupu u čast profesoru Samijelu Patiju kojem je radikalni islamista poreklom iz Čečenije odrubio glavu jer je u sklopu nastave o slobodi govora svojim učenicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u gimnaziji u predgrađu Pariza pokazivao karikature proroka Muhameda.

Agencija Anadolija prenosi da su na bojkot francuskih proizvoda pozvali trgovinski lanci u Kataru i Kuvajtu.

Organizacija za islamsku saradnju, koja okuplja muslimanske zemlje, izrazila je žaljenje "zbog izjava francuskog predsednika'', upozorivši da bi one mogle da naškode francusko-muslimanskim odnosima.

Univerzitet u Kataru je saopštio da je zbog Makronovih izjava odlučio da odloži planiranu Francusku kulturnu nedelju, dodaje Anadolija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.