Trgovinska razmjena duž Pojasa i puta premašila 600 milijardi dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Jul.2019, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinska razmjena duž Pojasa i puta premašila 600 milijardi dolara

PEKING – Trgovinska razmjena Kine sa zemljama koje sudjeluju u njenoj ambicioznoj inicijativi “Pojas i put” (BRI) doživljava ekspanziju, budući da je u prvoj polovini tekuće godine dostigla iznos od 4.240 milijardi juana (617,5 milijardi dolara).

Trgovinska razmjena sa zemljama koje su dio BRI je u tom periodu povećana za 9,7 posto, pokazuju kineski carinski podaci, čime je premašena stopa rasta ukupne kineske trgovine, koja se zadržala na stabilnih 3,9 posto.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />Podaci pokazuju da je trgovinski obrt sa Rusijom, Saudijskom Arabijom i Egiptom, porastao za 11,5 posto, 34 posto i 11 posto.

Kinesko ministarstvo trgovine je prošloga tjedna objavilo da su, u sklopu inicijative BRI, potpisani sporazumi o suradnji s 18 arapskih zemalja.

Trgovinski promet između Kine i arapskih zemalja je u 2018. godini dostigao 244,3 milijarde dolara, što je za 28 posto više nego godinu dana ranije.

Projekt nazvan „Put svile 21. stoljeća“ je prije šest godina najavio kineski predsjednik Xi Jinping. Od tada, Peking je potpisao 173 sporazuma sa 125 zemalja svijeta i sa 29 međunarodnih organizacija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trgovinska razmena duž Puta svile premašila 600 milijardi dolara

Izvor: B92, 17.Jul.2019

Peking -- Trgovinska razmena Kine sa zemljama koje učestvuju u projektu Pojas i put (BRI) je u prvoj polovini godine dostigla iznos od 617,5 milijardi dolara...Trgovinska razmena sa zemljama koje su deo BRI je u ovom periodu povećana za 9,7 odsto, čime je premašena stopa rasta ukupne kineske trgovine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.