Trgovinska razmena između Rusije i Indije već u prvih 7 meseci ove godine oborila prošlogodišnji rekord

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 17:53

Trgovinska razmena između Rusije i Indije već u prvih 7 meseci ove godine oborila prošlogodišnji rekord

Rusija i Indija uvećavaju obim trgovinske razmene

Prema rečima zamenika ministra za industriju i trgovinu Alekseja Gruzdeva Rusiju i Indiju čeka značajno uvećanje obima trgovinske razmene koji je u 2022.godini dostizao 35 mlrd američkih dolara.

- Ove godine samo u 1/2 godine smo ostvarili promet od 33 mlrd dolara - napominje Gruzev, što će u konačnom obračunu značajno prevazići prošlju godinu.

- Definitivno možemo da računamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na to da će se trgovinski promet između Indije i Rusije povećati na sličan način kao između Rusije i Kine. To će se desiti kroz širenje i razvoj transportne i energetske infrastrukture u Indiji. Ruske kompanije već isporučuju opremu za indijske železnice i učestvuju u izradnji njene mreže, u rudarskom sektoru, u modernizaciji preduzeća i nabavci opreme. Rusija je prisutna u indijskom sektoru civilnog vazduhoplovstva i brodogradnji, kao i u svemu što se tiče digitalne ekonomije i visokim tehnologijama. Polje delovanja je veoma veliko - ističe Gruzdev.

On je napomenuo da obe zemlje grade sopstvenu platnu infrastrukturu, alternativnu logistiku, posebno transportni koridor sever-jug, i radi na projektima uvezivanja lokalnih logističkih kompanija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.