Trgovinska razmena RS 600 mil. evra

Izvor: B92, 29.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinska razmena RS 600 mil. evra

Banjaluka -- Republika Srpska je za prva tri meseca ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmene sa inostranstvom od 0,6 milijardi evra.

Direktor Zavoda za statistiku RS Radmila Čičković kaže da je pokrivenost uvoza izvozom bila 50,1 odsto. Uvoz je iznosio 395 miliona evra, a izvoz 198 miliona, pa je u spoljnotrgovinskoj razmeni ostvaren deficit od 197 miliona evra.

Republika Srpska je periodu januar-mart najviše izvozila u Srbiju, Italiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatsku, a uvozila iz Srbije, Rusije i Italije. Čičkovićeva je navela da u strukturi izvoza najznačajnije mesto od 29,9 odsto ima električna energija, dok u uvozu to mesto pripada nafti, uljima i lekovima.

Govoreći o ostvarenoj industrijskoj proizvodnji, ona je navela podatak da je martovska proizvodnja veća od februarske za 16,2 odsto. Registrovan je i pad zaposlenih u industriji, pa je broj zaposlenih u martu ove u odnosu na mart prošle godine manji za 5,1 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spoljnotrgovinska razmjena 1,16 milijardi KM

Izvor: Capital.ba, 29.Apr.2009

BANJALUKA, Republika Srpska je za prva tri mjeseca ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmjene sa inostranstvom od 1,16 milijardi KM, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 50,1 odsto, izjavila je danas direktor Zavoda za statistiku RS Radmila Čičković. Ona je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.