Region

Sreda, 29.04.2009.

19:34

Trgovinska razmena RS 600 mil. evra

Republika Srpska je za prva tri meseca ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmene sa inostranstvom od 0,6 milijardi evra.

Izvor: Capital

Default images

Direktor Zavoda za statistiku RS Radmila Čičković kaže da je pokrivenost uvoza izvozom bila 50,1 odsto. Uvoz je iznosio 395 miliona evra, a izvoz 198 miliona, pa je u spoljnotrgovinskoj razmeni ostvaren deficit od 197 miliona evra.

Republika Srpska je periodu januar-mart najviše izvozila u Srbiju, Italiju i Hrvatsku, a uvozila iz Srbije, Rusije i Italije. Čičkovićeva je navela da u strukturi izvoza najznačajnije mesto od 29,9 odsto ima električna energija, dok u uvozu to mesto pripada nafti, uljima i lekovima.

Govoreći o ostvarenoj industrijskoj proizvodnji, ona je navela podatak da je martovska proizvodnja veća od februarske za 16,2 odsto. Registrovan je i pad zaposlenih u industriji, pa je broj zaposlenih u martu ove u odnosu na mart prošle godine manji za 5,1 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

15 h

Podeli: